16-03-2024 17:51

Zondagsbrief 17 maart 2024

Kerkzegel

Zondagsbrief PKN
17 maart 2024, 6e lijdenszondag

 

EREDIENSTEN
09:30 uur

Voorganger: Ds. W.A. van den Born, Hei- en Boeicop
Ouderling van dienst: Jan van Dijk; organist: Kees Verweij; koster: Thomas van Es
Kinderlied: OTH 376
Zondagschool: groep 1 t/m 5
Oppasdienst: Lisette Spoelstra en Rosalie Kouwenhoven

18:30 uur

Voorganger: Ds. P.G.I. van den Berg
Ouderling van dienst: Jan van Dijk; organist: Jan van Dijk; koster: Nico Houweling
Themadienst: Omgaan met ziekte
Basiscatechese:  voor groep 7 en 8 vanaf 18:20 in Salem

Collectes
De collectes hebben de volgende doeleinden:
1e Diaconie
2e Instandhouding eredienst
3e Nalezing bidstond collecte
Offerblokken en zendingsbusjes

U kunt uw gave geven in de kerk of online in de Appostel app of via volgende link.

MEELEVEN, VOORBEDE EN DANKZEGGING
  • Afgelopen week is op 11 maart bij Jos en Dorieke Bassa, Schepenlaan 1, een zoon geboren. Ze noemen hem Thijmen. We feliciteren de gelukkige ouders van harte en wensen hun gezin Gods zegen toe.
  • Adri en Flora Damsteeg, Vrouwe Elburgstraat 4, zijn opgeschrokken vorige week door een lichte hartaanval bij Adri. Inmiddels is hij succesvol gedotterd en dat geeft een enorme opluchting. Wij zijn dankbaar dat het zo mocht aflopen en wensen Adri en Flora verder nu rust en verder herstel toe.
  • Kock Slotboom, O.v.Polanenstraat 34, heeft afgelopen week twee nieuwe lenzen gekregen en de operatie is gelukkig goed geslaagd. We wensen hem goed herstel toe.
MEDEDELINGEN EN OPROEPEN

Themadienst: omgaan met ziekte
In de avonddienst ga ik, Ds. Peter van den Berg, deze zondag voor en zullen we het thema "Omgaan met ziekte" behandelen. Een moeilijk en pastoraal onderwerp dat aangedragen is door iemand uit de gemeente. Het sluit mooi aan als vervolg op het laatst behandelde thema: Ziekte, claimen van genezing en pastoraat.


Ambtsdragers verkiezingen
De kerkenraad roept de belijdende leden van de gemeente op om a.s. donderdag 21 maart, een diaken en een ouderling-kerkrentmeester te verkiezen. Voor de vacature van diaken zijn op dubbeltal gesteld de broeders Johan Brommeijer en Jeroen Meijer. Voor de vacature van ouderling-kerkrentmeester zijn de broeders Koen Huijsman en Leo de Leeuw op dubbeltal gesteld. De avond begint om 19:30 uur en vindt plaats in Salem.


Vrouwenkring Ruth
Op maandag 18 maart a.s. hebben we Paas/lente crea avond bij vrouwenkring Ruth. Allen van harte uitgenodigd.
De koffie/thee staat in Salem klaar vanaf 19:45 uur.


Uitnodiging
Woensdag 20 maart a.s. is er voor de hele gemeente een Paasavond van de Gesprekskring. We zullen dan het lijden en sterven, maar ook de opstanding van onze Heere Jezus Christus met elkaar gedenken. We zullen liederen met elkaar zingen en er zal ook door een mannenkoor uit onze gemeente voor ons worden gezongen. Dominee Van den Berg zal de meditatie verzorgen.
Allen hartelijk welkom. De avond begint om 19:30uur in gebouw Salem.


Tentdienst
Beste gemeenteleden,
Ook dit jaar is tijdens de feestweek de tent weer beschikbaar gesteld door het oranje comité, om namens de beide kerken een tentdienst te organiseren. De tentdienst zal dit jaar op zondag 2 juni gehouden worden. Als tentdienst-commissie zijn we op zoek naar enkele gemeenteleden die het leuk vinden om deze dienst mee te organiseren. Naast het meehelpen rondom de dienst op zondag, zijn er ongeveer 2 vergaderingen nodig in de voorbereiding. Wanneer je denkt: “Ik wil hieraan best mijn medewerking verlenen” nodigen we je uit om contact op te nemen met Jan van Dijk.
Mobiele nummer is 06-51580689 of stuur een mailtje naar orgaanvgo@hervormdasperen.nl.
Namens de tentdienstcommissie: Marcel, Rob en Jan


Digitale zondagsbrief
De zondagsbrief is afgelopen weken niet als pdf-bestand meegestuurd, maar als bijlage in een mailbericht. Wel is de link meegestuurd naar de zondagsbrief, zoals opgeslagen in de site van SKG. De brief is te lezen en af te drukken. Of dit definitief de weg gaat worden waarlangs de digitale versie wordt verspreid, is nog niet zeker. We houden u op de hoogte. In elk geval excuus voor het ongemak dat sommigen van de abonnees hebben ondervonden. We denken dat dit bericht deze ongemakken in de toekomst voorkomt. (Overigens is de zondagsbrief ook te lezen in de app Appostel!).

CONTACTGEGEVENS

De kerkdiensten zijn (terug) te beluisteren: via een cd, te bestellen bij Nico Vos, tel.: 630126 en via de internetpagina’s hervormdasperen.nl en kerkdienstgemist.nl.

  • Wilt u meer informatie over onze gemeente of wilt u zich aansluiten bij een vereniging, club, bijbelstudiegroep e.d., dan kunt u contact opnemen met Jan van Dijk, tel. : 06-50580689, of orgaanvgo@hervormdasperen.nl.
  • Algemeen contactpersoon voor (crisis)pastoraat en ziekenhuisbezoek is ds. Peter van den Berg, tel.: 612861, of predikant@hervormdasperen.nl.
  • De Schriftlezingen voor de erediensten worden, zodra ze bekend zijn, gedeeld met de appgroep “Schriftlezingen”. U kunt zich hiervoor aanmelden door “Schriftlezing” te appen naar de scriba, tel.: 06-22372862
  • Kopij voor de zondagsbrief kunt u t/m donderdagmiddag 17:00 uur inleveren bij: Daan Grijzenhout, Dirk Willemszstraat 22, tel.: 06-22372862 of zondagsbrief@hervormdasperen.nl
  • Zondagsbrief digitaal ontvangen? Meld u aan via webmaster@hervormdasperen.nl.
  • Zondagsbrief van de Gereformeerde Kerk digitaal ontvangen? Meld u aan via weekbriefgkasperen@gmail.com