Informatie Financiën Geef uw bijdrage
Actie Kerkbalans 2022

Mijn kerk in balans

Van onze predikant

Stel je voor dat die grote mooie kerk in het hart van Asperen er niet meer stond… Dat kun je je gewoon niet voorstellen. Dan zou Asperen Asperen niet meer zijn. Dan zou het hart van de stad eruit zijn. Eigenlijk is dat ook zo met het Woord van God. Als dat er niet meer is, is het hart eruit.

Elke zondag klinkt het Woord van God in Asperen en wordt er geluisterd naar het Woord van God en wordt daaruit geleefd. Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die met beeld de diensten volgen. Maar er gebeurt nog veel meer. Alles wat in de kerk gebeurt, wordt door het Woord van God geïnspireerd. Naast de zondagse diensten, geldt ook voor het pastoraat: Zieken worden bezocht en bijgestaan. Mensen die geliefden kwijtraken worden bezocht en ondersteund. En als gemeenteleven sterven worden ze begeleid en begraven.

Maar in de kerk worden ook kinderen en volwassenen gedoopt, worden huwelijken gezegend en vieren we Kerst, Goede Vrijdag, Pasen enzovoorts. En dat is goud waard. Dat willen we graag zo houden. De kerk moet blijven in Asperen.

Daarom verzoeken wij alle leden om hun gaven te geven voor het voortbestaan van de kerk. Dat doen mensen al sinds het allereerste begin van de kerk; in het Bijbelboek Handelingen lezen we dat al. Het gebouw moet immers onderhouden en verwarmd worden, de uitzendingen betaald en de predikant bezoldigd die een groot deel van het werk uitvoert en daarvan leeft. Daarom vragen wij u vrijwillig te geven voor het voortbestaan van de kerk en het kerkelijk werk in Asperen, zodat het hart van de stad in tact blijft!

 
Ds. Peter van den Berg
 
 
Informatie Financiën Geef uw bijdrage
 
College van Kerkrentmeesters Hervormde Gemeente Asperen
IBAN nummer NL31RABO0373715471
Secretariaat: Jan van Dijk, p/a Voorstraat 3, 4147CA Asperen
E-mail: kerkrentmeesters@hervormdasperen.nl