Richtlijnen voor het bepalen van uw bijdrage

Hoeveel geven?

We gaan hier wat dieper in op de hoogte van uw bijdrage. Niet dat we over uw portemonnee willen beslissen, maar meer als hulp om nog eens na te denken over de hoogte van uw bijdrage in de afgelopen jaren, en te overwegen die voor dit jaar (zo mogelijk) te verhogen.

Wat zou je missen als De Fontein er niet meer zou zijn? Geef voor uw kerk! Geef vandaag voor de gemeente van morgen! Al het gemeentewerk is van uw bijdrage afhankelijk. Omdat het gaat om een vrijwillige bijdrage blijft het geven van een richtlijn lastig. We willen allemaal ons steentje bijdragen maar hoe weet je nou wat ‘normaal’ is? Als u zich dit ook wel eens af hebt gevraagd bent u niet de enige.

Er zijn wel wat richtlijnen te geven. Belangrijkste is dat iedereen zo mogelijk een bijdrage geeft om te laten zien dat je geeft om de kerk.

Als algemene richtlijn hanteren we 3% van je netto (gezins)jaarinkomen. Zie ook de tabel hieronder.  

Richtlijnen 2024

Jonge mensen vanaf 18 jaar krijgen ook een uitnodiging. Het is goed om al van jongs af aan ook de kerk mee te nemen in je uitgaven. Voor jongeren / studenten met een smalle beurs zouden we een bijdrage van 5 tot 10 euro per maand heel fijn vinden.

Heeft u als eenverdiener inkomsten op minimumniveau of net daarboven, dan valt het niet mee om iets bij te dragen. Een bijdrage voor de kerk tussen 5 en 10 euro per maand zou dan een prachtige bijdrage zijn.

Er zijn leden die meer – en soms veel meer – bijdragen dan we hier aangeven. Als uw hart het u ingeeft en u het geld kunt missen, dan vragen wij u die bijdrage voort te zetten.

Bekijk nog eens goed wat u voor de kerk over heeft en maak niet automatisch over wat u voorgaande jaren deed.