Gift Kerkbeeld

In 2012 ontstond het idee om naast kerkradio ook de kerkdiensten via beeld, door middel van internet beschikbaar te stellen. De Oosterkerk werd eerst als test daarvoor ingericht. Als het een succes zou zijn werd er gekeken of andere kerkgebouwen ook konden volgen. In de Oosterkerk werden twee camera's opgehangen die de diensten in beeld brengen. De uitzending zelf kon via de website van KerkVenster bekeken worden.

De dienst U-stream zorgde voor de doorgifte van kerkgebouw naar internet. Dat ging gratis, met de consequentie dat er reclamedoodschappen vooraf en tijdens de diensten werden getoond, soms op de meest ongelukkige momenten. Dat bleek dus al snel een groot nadeel te zijn, de reclames waren luid en werden plots getoond. Daar kwamen veel negatieve reacties op.

Inmiddels bleek wel dat de diensten veel bekeken werden tot in het buitenland toe, met name vanuit de imigratielanden. Daarom werd besloten ook de diensten vanuit de Oude Helenakerk via kerkbeeld uit te zenden.

Ondertussen werd onderzocht of er een definitieve oplossing voor het 'reclameprobleem' gevonden kon worden. Dit lukte, er wordt nu gebruikt gemaakt van de dienst 'Kerkdienst gemist'. De diensten zijn live te volgen en terug te zien via het archief op de pagina van 'Kerkbeeld' op de website van KerkVenster. Het kan zijn dat een dienst in het archief 'op slot' wordt gezet om persoonlijke redenen.

De bekeken diensten zijn echter niet gratis, ze worden in rekening gebracht. Deze kosten worden nu door de diaconie betaald. Om de kosten enigzins te drukken wordt nu de mogelijkheid geboden een donatie te doen voor dit doel, zie het als een soort collecte.

Gift/donatie

Hieronder  kunt u een gift/donatie geven voor 'Kerkbeeld'. Er zijn een aantal standaardwaarden ingegeven, die u kunt aanklikken maar u mag ook een bedrag op de onderste regel invullen.

Bij betalingen kunt u op dit moment alleen nog via iDeal betalen, andere opties komen later beschikbaar.

Uw gift/donatie wordt gestort op de bankrekening van de Diaconie PG Aalten. De diaconie heeft een ANBI status zodat uw gift ook voor de inkomstenbelasting aftrekbaar is, als u daarvoor in aanmerking komt.

Gift Kerkbeeld

Actie(s):

Gift

iDeal

Betaalmogelijkheden

  • iDEAL
  • Automatische incasso

Giften mogelijk namens:

  • Account
  • Anoniem
  • Anders
Bijdrage/giften periode Ieder jaar in januari t/m december
Toezeggingsperiode Januari t/m december van het jaar 2017