Kerkstraat 16
8331 JC Steenwijk
0521 - 513 429
kerkburo@pkn-steenwijk.nl

Voorjaarscollecte

Actie(s):

Sinds jaar en dag organiseert de Protestantse Kerk in Nederland de Voorjaarscollecte. In onze gemeente is die collecte dit jaar rondom zondag Trinitatis. De Voorjaarscollecte is ter ondersteuning van onze plaatselijke kerk, de Protestantse Gemeente te Steenwijk.
 
Zondag Trinitatis is de eerste zondag na Pinksteren. Met deze zondag wordt de periode van de kerkelijke feesten afgesloten, een periode die met Kerst is begonnen. Met Pinksteren hebben we de gave van de Geest herdacht en daarmee de Heilige Drie-eenheid: Vader, Zoon en Heilige Geest. In de kracht van de drie-enige God gaan we in de wereld aan het werk.
 
Het dagelijkse leven, maar ook het vieren van de kerkelijke feesten en de zondagse kerkgang werden in de afgelopen tijd beheerst door het coronavirus. En nog steeds kunnen we niet terug naar het ‘oude normaal’ in ons leven en in de kerk. Toch proberen we als plaatselijke gemeente te doen wat mogelijk is. Met belangstelling kijken en luisteren we naar de onlinediensten. En de pastorale contacten vinden doorgang via telefoon, mail of app. Ondanks corona willen we blijvend omzien naar elkaar.
 
Er mag nog steeds maar een beperkt aantal gemeenteleden naar de zondagse eredienst komen, waardoor de collecte-opbrengsten erg laag zijn. Ook om die reden is de Voorjaarscollecte bijzonder belangrijk. We vragen u dan ook om een ruimhartige bijdrage aan deze collecte, zodat we na de viruscrisis weer volop gemeente van Christus kunnen zijn.
 
We hopen dat het einde van de coronatijd in zicht komt. Ondertussen mogen we geloven dat God ons nabij is met Zijn kracht en Geest, die troost brengt en hoop aanwakkert.
 
Met uw gift ondersteunt u onze kerkelijke gemeente bij het realiseren van de plannen voor de komende tijd.

iDeal

Betaalmogelijkheden

  • iDeal

Giften mogelijk namens

  • Account
  • Anoniem
  • Anders