19-02-2018 16:14

Burgemeester maakt buurt in het Repair Café

Onder grote belangstelling van vrijwilligers en bezoekers heeft burgemeester Marianne Besselink op donderdag 16 maart 2017 een bezoek gebracht aan het Repair Café in de Smederij van Kerkstraat 15. Zij toonde belangstelling voor de werkzaamheden van de vrijwilligers en sprak met hen over de doelstelling en opzet van het Repair Café in Hengelo. Met name over de vraag hoe we het Repair Café nog meer onder de aandacht van de inwoners van Hengelo Gld. zouden kunnen brengen. 
De burgemeester was ook erg geïnteresseerd in Kerkstraat 15. De nieuwe folder van Kerkstraat 15 met alle activiteiten werd goed doorgenomen. De Kerk die gezicht toont in de samenleving van Hengelo. Met name hebben we kunnen benadrukken dat het Repair Café ook een diaconale taak heeft. Het is naast een plaats waar we mensen kunnen helpen, maar ook een plaats waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. 
Ook over duurzaamheid is gesproken. Met de gebiedsambtenaar Jeanne Wissink, die de burgemeester ondersteunde bij haar bezoek, hebben we afspraken kunnen maken over het opnemen van het Repair Café in de gemeentelijke kalender in het algemeen als het gaat om zorgvuldig omgaan met grondstoffen en hergebruik van materialen. Na een klein uurtje namen de burgemeester en gebiedsambtenaar afscheid. 
We kunnen terug zien op een zinvol bezoek. De eerste keer dat het Repair Café weer open is, is op 6 april! Tot ziens in het Repair Café!