ZWO-nieuws (juni-juli 2015)

Schrijven helpt:
Beste Amnesty brieven schrijver, Moses Akatugba uit Nigeria is vrij! Hij was ter dood veroordeeld omdat hij een paar mobiele telefoons zou hebben gestolen. Hij zat tien jaar in de dodencel. 
Op 10 december schreven duizenden mensen brieven voor Moses. Misschien deed jij ook mee aan deze schrijfmarathon. Hartelijk dank daarvoor!
'Ik ben overdonderd. Ik dank Amnesty International en hun activisten voor de grote steun die mij tot een overwinnaar maakte. Amnesty-activisten zijn mijn helden. Ik beloof dat ik ook een mensenrechtenactivist wordt, die vecht voor anderen', liet Moses weten.
Gemarteld tot hij 'bekende'
Moses werd in 2005 gearresteerd. Hij was toen 16 jaar en wachtte op de uitslag van zijn schoolexamen. Zijn leven veranderde ingrijpend toen hij werd gearresteerd. Hij werd zwaar gemarteld – urenlang hing hij aan zijn ledematen, hij werd geslagen met machetes en stokken, en zijn vinger- en teennagels werden met een tang uitgetrokken. Daarna 'bekende' Moses de diefstal van drie telefoons. 
Amnesty voerde intensief actie voor zijn vrijlating, onder meer tijdens de Schrijfmarathon van 2014. We bedanken iedereen die zich voor Moses heeft ingezet.
Schrijven helpt!
Daarom houden wij in Hengelo maandelijks onze Amnesty schrijfactie op de tweede zondag van de maand, na de kerkdienst in de Remigiuskerk.

Zomerzendingscollecte.

Binnenkort ontvangt u allen weer de acceptgiro voor de zomerzendingscollecte in de bus. We willen u vragen om de bijgevoegde brief eens goed door te lezen en een bijdrage over te maken, zodat Kerk in Actie haar werk goed kan voortzetten.
Wanneer je het leuk vindt om mee te denken hoe we de ZWO nog beter onder de aandacht kunnen brengen, neem dan contact op met één van onderstaande personen, of bel met 0575-460404 of 0575-463568.

Namens de ZWO-groep, Jolanda, Gezien, Stef en Mimi.