Sint Maartens feest en optocht in Hengelo 11 november 2017

11 november is de dag….. dat mijn lichtje branden mag! 
Dat zullen de kinderen weer zingen met lantarens in de handen en met een blij gevoel over lekkers dat er die avond ook bij hoort. De kerken van Hengelo organiseren ook dit jaar weer de viering van Sint Maarten binnen en buiten.  Zaterdag 11 november om 18.30 uur zijn alle kinderen met hun ouders welkom in de St. Willibrordkerk. Hier wordt het verhaal van Sint Maarten in woord en beeld verteld, is er muziek en zang. Daarna gaan de kinderen met zelf meegenomen lampionnen in optocht door het donker op weg  naar het Diaconiehuis Kerkstraat 15. Daar kun je smullen van een lekkere verrassing! 

Ook iets meebrengen voor arme kinderen!

Sint Maarten is een voorbeeld in delen, iets weggeven van jezelf aan een ander die arm is. Daarom doen we een oproep aan alle kinderen om iets van zichzelf mee te nemen, wat ze willen geven aan arme kinderen. Dat kan een stuk speelgoed zijn, bijvoorbeeld een knuffel, potloden, een boek, autootje, lego of een pop. Het hoeft niet veel te zijn, als het maar niet vies of kapot is. Bij de ingang van de Willibrordkerk wordt dit verzameld in de Mand van Maarten en de spullen worden die week gebracht naar de Voedsel- en Kledingbank in Zelhem. En omdat Sint Maarten een ridder was, mogen kinderen natuurlijk zelf ook verkleed als ridder komen! Het geheel duurt ongeveer een uurtje. Van harte welkom allemaal! 
Contact en informatie: Henk Roes, tel. 06 21241984

Sint Maarten:
- Hij stierf op 8 november 397 en werd op 11 november begraven.
- 11 November was tevens de doopdag van de heilige.
- Martinus stond bekend om zijn liefdadigheid en zijn vrijgevigheid.
- Om hem te eren, werden er op 11 november kleinigheidjes aan kinderen gegeven.
- Op een gegeven moment gingen kinderen op 11 november met zelfgemaakte lantaarns of uitgeholde knollen of pompoenen met een kaarsje langs de deuren.
- Hoe ziet jouw lampion eruit?