ZWO-nieuws (juni 2014)

Deze maand stopt Jeanette Hebbink met haar taken in en vanuit de werkgroep ZWO. We legden haar bij deze gelegenheid een paar vragen voor.
- Jeanette, je bent maar liefst 18 jaar voor ZWO actief geweest. Hoe is het begonnen? 
Het begon in 1996 met een avond voor ouders die de voorgaande 3-4 jaren kinderen hadden laten dopen. Op die avond werd verteld dat de zendingscommissie opgeheven zou worden en er een ZWO- groep zou worden gestart. Hier werden vrijwilligers voor gevraagd. Gezien Denkers en ik hebben daarop gereageerd. 
- Je mede ZWO-ers hebben fijn met je samengewerkt en zullen je missen! Hoe heb jij al die jaren beleefd? Kun je ook bepaalde hoogtepunten noemen? 
Ik vond het fijne jaren, anders was ik natuurlijk veel eerder gestopt. Het organiseren van de bewuste beurs in 2009 was natuurlijk erg bijzonder. Tijdens die beurs was er al een elektrische auto te bewonderen! De laatste jaren hebben we tijdens de diensten die wij als ZWO mogen verzorgen, vaak gasten uitgenodigd die in het veld werkzaam zijn of daar direct mee verbonden zijn. Die mensen hebben veel te vertellen, dat maakt indruk op ons en op de rest van de kerkgangers. Dat gaf mij altijd een goed gevoel als ZWO-er.
- Je verwisselt de ZWO taken voor het ouderlingschap; je wordt wijkouderling en lid van de kerkenraad. Wat is je motivatie en wat verwacht je ervan? 
Ik wil graag wat voor de gemeente doen. Ik ben gevraagd om ouderling te worden. Het sterkt mij dat de kerkenraad mij dit toevertrouwt. Ik hoop met behulp van God en de gemeenteleden deze taak zo goed mogelijk te vervullen. Ook hoop ik dat ik straks, net als nu aan het einde van de “ZWO periode”, kan zeggen: “Het was een fijne tijd”. 
Jeanette: Dank je wel voor alles en Gods zegen in je nieuwe taak! 
Namens de Werkgroep ZWO, Aleida Blanken.