Zondag 26 maart 2017 Remigiuskerk - Goede Herder Kapel

Eerste collecte: Kerk in Actie Myanmar: Onderwijs en gezondheidszorg voor staatloze kinderen.
Vanwege de onveilige situatie in Myanmar en de kans op kinderhandel of gedwongen opname in het leger, sturen ouders hun kinderen vaak de grens over naar Thailand. De Mae Tao Clinic (MTC) biedt migrantenkinderen die in het Thaise Mao Sot gebied verblijven, een totaalprogramma van voedsel, gezondheid, onderdak en onderwijs aan.

Tweede collecte: plaatselijk kerkenwerk.
Bijvoorbeeld het jeugd- en jongerenpastoraat. De jeugdouderlingen dragen zorg voor contacten met kinderen en jongeren in onze gemeente. Dit gebeurt voor een groot deel langs informele weg, middels activiteiten als soos en catechese. Ook individuele aandacht kan gewenst zijn; het 'er zijn' voor het kind of de jongeren in zijn/haar specifieke omstandigheden.

Uitgangscollecte Remigiuskerk: Villa Pardoes.
Villa Pardoes is een initiatief van Stichting Natuurpark De Efteling. Villa Pardoes is ondergebracht in een zelfstandige stichting en heeft het CBF-keurmerk voor goede doelen. In oktober 2000 is Villa Pardoes van start gegaan. Inmiddels hebben ze veel ervaring met het organiseren van onvergetelijk vakanties. Ze weten wat ernstig zieke kinderen daar voor nodig hebben en bieden alle noodzakelijke faciliteiten. Samen staan ze voor een zorgeloze week vakantie. Villa Pardoes is onvergetelijk sprookjesachtig vakantieverblijf, spierpijn van het lachen, vrienden voor het leven, even geen gedokter, een weekje onbekommerd genieten, tranen van geluk …. Villa Pardoes is heel veel. Vier woorden vatten alles treffend samen: daar vergeet je álles!
Uit het gastenboek:
“Eigenlijk wil je helemaal niet op vakantie in Villa Pardoes. Want dat betekent dat je een ziek kind hebt. Maar wat er de afgelopen week hier met ons gebeurde, is zo bijzonder. Even leek het alsof Sam helemaal niet ziek was. Het ging weer om ons gezin, we hebben genoten.”
Zie ook www.villapardoes.nl.

Uitgangscollecte Goede Hereder Kapel: onderhoud kapel.