Zaterdag 28 oktober 2017 Interactief theater

“Het zit niet… het zingt”
Theatergroep 'Fijne Mensen' speelt de muzikale voorstelling 'Het zit niet… het zingt!' Aanleiding voor het stuk is het jubileumjaar 2017 waarin we terugkijken op 500 jaar Reformatie. 

Wat heeft het voor ons betekend om op te groeien in de protestante kerk van de 20ste eeuw? Dat is de lijn van het 'muzikale gesprek' dat op het toneel wordt gevoerd. Een zus vraagt haar twee broers om met haar te kijken naar een lijst van liederen die hun moeder heeft uitgezocht voor haar begrafenisdienst. Een dienst die naar verwacht op korte termijn zal plaatsvinden... 

Warme en pijnlijke herinneringen worden opgehaald; een ieder vertelt zo gaandeweg zijn of haar eigen geschiedenis. Wat hebben we er van meegenomen, wat hebben we achtergelaten?
Het zijn vragen waar u wellicht meer antwoord op krijgt na het bijwonen van deze leuke en soms kritische voorstelling van muziektheatergroep 'Fijne Mensen' uit Ede.

De voorstelling zit vol muziek: mooie en ontroerende liederen, sommige zelfgeschreven door de spelers (van hoog niveau!) en ook oude bekende meezingers. Het publiek komt goed aan zijn trekken. U mag heerlijk meezingen met bijvoorbeeld 'Er gaan door alle landen' of 'Nu gaan de bloemen nog dood' en nog veel meer! Tot uw verrassing kunt u misschien wel meer meezingen dan u had verwacht!

Plaats: Remigiuskerk, Hengelo Gld, 
Tijd: Aanvang 20.00 uur. Speelduur plm. 75 min. Aansluitend reacties, gesprek, ontmoeting bij koffie/thee.
Kosten: € 4,00 in de voorverkoop en € 5,00 op de avond zelf. 
Voorverkoop: bij de contactpersonen Inspiratie & Ontmoeting.
Zie ook: www.fijnemensen.nl.