Oppassen bij de crèche

Samen willen we een gastvrije kerkelijke gemeente zijn. Dat moet zeker ook op zondagochtend in praktijk gebracht worden. Samen koffiedrinken na de dienst is daarvan een mooie vorm. Ook jonge mensen verwelkomen wij graag in onze kerkdiensten. Voor kleine kinderen kan men gebruik maken van oppas in Kerkstraat 15. Het aantal vaste crèche-vrijwilligers is klein en er is voor gekozen, om hen in te zetten voor alle bijzondere diensten door het jaar heen. Voor "gewone" zondagen wil de kerkenraad echter ook altijd oppas voor de allerkleinsten beschikbaar stellen. Dit, om de drempel voor jonge mensen en hun kinderen naar onze kerkdiensten zo laag mogelijk te houden.
Daarom doen we een beroep op u, gemeentelid m/v: als u van kinderen houdt en bereid bent om incidenteel beschikbaar te zijn voor het oppassen tijdens de kerkdienst, of u zich wilt melden bij Jeanette Hebbink (463664) of Bert Wierenga (469322).
Uw naam wordt genoteerd op een rooster. U komt die zondag "gewoon" maar wel voor 9.55 uur naar de kerk. Als er een of meer kleine kindjes zijn die ochtend, krijgt u van de koster of ouderling een seintje. In Kerkstraat 15 is divers materiaal voor kinderen beschikbaar, er is een keuken en toilet bij de hand. In overleg met de ouders worden de kinderen tegen het einde van de kerkdienst of na afloop van de kerkdienst weer opgehaald.
In de praktijk zult u misschien niet of zelden worden ingeschakeld. Het is echter een teken van gastvrijheid, dat wij samen mogen vormgeven. Doet u ook mee?