Kerkenpad 19 mei 2011

Boeiend Kerkenpad zorgt voor inspiratie en ontmoeting.
Donderdagavond 19 mei 2011 stapten ruim twintig mensen vanuit Hengelo op de fiets – enkelen gingen per auto – op weg naar Wichmond. Bij de Hervormde Kerk werden we gastvrij ontvangen door een kerkrentmeester, organist en koster voor een rondleiding met veel leuke verhalen en details. Wichmond is trots op haar verleden met ondermeer de illustere voorganger dominee Gerritsen. Maar ook is er trots en dankbaarheid voor vandaag: een kleine, actieve kerkelijke gemeente en nevengebruik van het kerkgebouw voor ondermeer kinderopvang op weekdagen.
Over de schilderachtige laan kwamen we bij de Sint Willibrordus Kerk in Vierakker. De kerk vol pracht, praal en verrassingen ontlokte veel vragen en uitroeptekens bij de kerkenpadgangers. Er ontstonden leuke gesprekken en we beleefden plezier aan de uitleg bij ondermeer de symboliek in vloertegels en gewelfornamenten.
Vol van indrukken besloten we de excursie met een kop koffie bij Ludgerus naast de kerk. Een geslaagde afsluiting van het seizoen 2010-2011 van Inspiratie & Ontmoeting van de gezamenlijke kerken in Hengelo. Tot ziens bij onze activiteiten in het volgende seizoen!
Aleida Blanken.  

Zie ook het fotoalbum.