Intrededienst Christien Ferrari in Joure

Op 30 augustus 2015 om 7.00 uur vertrekken we met een aantal gemeenteleden richting Joure, waar we ons aansluiten bij nog meer Hengeloërs, die er een weekendje Friesland van maken. Al met al zijn we toch met zo’n 45 mensen, die graag de intrededienst van Christien Ferrari willen bijwonen in het Kerkelijk Centrum “de Oerdracht”. We worden gastvrij ontvangen door o.a. Christien en Uriël en groepen bij elkaar in de mooie moderne kerkruimte. 
Al in het begin van de dienst wordt Christien aan haar nieuwe gemeente verbonden door ds. Pijlman en vervolgt zij de dienst. Heel vertrouwd allemaal, precies zoals wij haar kennen. Het praatje met de kinderen, kennismaken, spontaan en met grapjes natuurlijk over Ferrari. 
De dienst staat in het teken van de landvast (touw waarmee je een boot vastmaakt aan de wal), vertrouwen, houvast. Samen met de cantorij zingen we prachtige liederen.
Als de kinderen na hun eigen kindernevendienst weer bij ons in de kerk komen, staan de gemeenteleden ervan versteld, dat Christien bij het aanspreken van enkelen zomaar hun namen heeft onthouden. Met de kinderen zingen we lied 872: Masiti Amen, waarbij alle kinderen muziek maken op slagwerkinstrumenten zoals pollepels. En natuurlijk moet ook Uriël eraan geloven. Tot slot zingen we tweetalig lied 416: Ga met God en Hij zal met je zijn.
Na afloop van de dienst neemt eerst de voorzitter van Joure het woord, zijn er bloemen voor Christien, maar ook voor de beide moeders. Albert Visscher spreekt enkele woorden, dit is een goed moment om Christien in alle vertrouwen over te dragen aan haar nieuwe gemeente en kan een mooie periode afgesloten worden. Christien krijgt namens Hengelo het fotoboek aangeboden van het afscheid/jubileum op 5 juli met daarbij een mooie schaal van Puur Natuur, gevuld met lekkers uit de Achterhoek.
Daarna kan een ieder Christien en Uriël gelukwensen. Na de koffie en een glas wijn/fris worden we onthaald op een buffet met heerlijke broodje, salades, enz.
En Christien kan het natuurlijk niet laten om nog iets in petto te hebben voor de Hengelose gasten. Ze neemt ons mee naar de Hobbe van Baerd kerk in het centrum van Joure, voor uitleg en bezichtiging. Tot slot nog even gezellig samen koffie en thee drinken bij het Douwe Egberts museum, waarna we weer huiswaarts keren. Met een goed gevoel. Christien en Uriël komen in goede handen in hun nieuwe gemeente in Joure. Maar omgekeerd ook! In het fotoalbum op deze website zijn foto's te zien van deze dag. 
Rinie Disbergen.