ZWO-nieuws augustus 2017

Zin om met mij naar de kerk te gaan op zondag 10 september?
Alle leden van onze gemeente worden van harte uitgenodigd om op zondag 10 september iemand mee te nemen naar de dienst. In dat weekend zetten kerken in het hele land de deuren open voor gasten in het kader van de landelijke campagne Kerkproeverij. Onze gemeente doet ook mee!
Kerkproeverij vormt de gelegenheid om iemand die je persoonlijk kent uit te nodigen. Wij zullen als gemeente een viering maken die goed te volgen is voor mensen die niet gewend zijn aan een kerkdienst en die aantrekkelijk is om mee te maken. Daar hebben we u bij nodig. 
We kunnen er als kerk naar streven gastvrij en verwelkomend te zijn, maar als we geen uitnodiging doen aan mensen om ons heen, wie gaat er dan proeven van de gastvrijheid en liefde van God? Daarom aan u de vraag om iemand mee te nemen. Dat is natuurlijk best spannend. Denk dan ook goed na over wie u uitnodigt: een buur, een kennis of vriend die niet (meer) naar de kerk gaat en met wie u een relatie hebt, die u vertrouwt. Houd de uitnodiging vrijblijvend: “Zou het je wat lijken om een keer mee te gaan naar mijn kerk? Ik zou het in ieder geval leuk vinden. Deze zondag is speciaal voor gasten.” En nodig hen persoonlijk uit, niet via een briefje door de brievenbus. Vertel erbij dat er niets van hen verwacht wordt, en dat ze kunnen gaan ‘zoals ze zijn’.
Kerkproeverij is gebaseerd op het Engelse Back to Church Sunday, een initiatief van Michael Harvey waar kerken wereldwijd aan deelnemen. Zie voor meer info www.kerkproeverij.nl 

Hulp & Hoop voor Afrika. 
Onder de mango boom. 
Vorig jaar tijdens ons verblijf in Siërra Leone, waar we waren om ons te oriënteren op een mogelijke toekomst, kwamen we met regelmaat langs een mango boom. Hier zaten de mama ’s te koken, elkaars haren te doen en te praten. Eén keer zaten de kinderen te spelen met potten en pannen onder een tafel welke hun huis moest voorstellen, we vroegen wat ze aan het koken waren en of wij de volgende dag ook wat te eten voor hen konden meebrengen. Hierdoor was het ijs gebroken en elke keer als we langskwamen speelden we met de kinderen en maakten we een praatje. Nu, een jaar later, komt Abdulai langs en wordt hij hartelijk begroet. Ze kennen hem nog! En vragen waar ik ben, door middel van een fotoboek legt Abdulai uit dat “moeder en kind” later zullen volgen en dat we ons willen vestigen in Mama Salone - Siërra Leone. Blij en bemoedigd zijn ze als ze horen dat hij als Siërra Leonean zijn land wil helpen opbouwen, samen met zijn familie. 
Nicky Bah-te Slaa.

Naschrift.
Medio augustus is de hoofdstad van Sierra Leone, Freetown, zwaar getroffen door noodweer en modderstromen. Honderden doden, gewonden en dakloze mensen zijn het gevolg. Nicky was juist die week in Sierra Leone met de kleine Gabriël aangekomen. We hebben via haar familie vernomen dat zij en Abdualai het goed maken. De uitdaging waarvoor zij in Freetown staan, lijkt nu des te groter!