Uitwisseling 2015 (3)

Van de weblog van de JWR zondag 9 augustus:
“Lief dagboek,
Vandaag was weer een enerverende dag. De dag begon met de kerkdienst die in het teken stond van Faith-Hope-Love. In de kerk waren veel mensen aanwezig, wellicht vanwege de aanwezigheid van onze Roemeense gasten, maar toch ook zeker om ds. Ferrari nog één keer te zien schitteren in de Remigiuskerk. Aan de dienst droegen verscheidene jwr leden hun steentje bij, o.a. door middel van het voorlezen van teksten en de optreden de allround coverband ‘JWRBand’. Aansluitend aan de dienst was er weer koffie met een heerlijke plak jwr-cake. Daarnaast hadden een aantal jwr-leden in de vroege ochtend een overheerlijke lunch gemaakt. Samen met gemeenteleden, oud jwr-leden en vele anderen hebben wij genoten van deze lunch. 
Na de lunch was iedereen vrij in het bedenken van een activiteit met zijn/haar Roemeense huisgenoot. De activiteiten varieerden van het maken van een rit met de motor tot cultuursnuiven in Bronkhorst en boerenmidgetgolven bij Camping de Warnstee in Wichmond. Met een stuk of vijftien jongeren gingen we op de fiets richting Wichmond. Normaal duurt deze fietstocht een kwartiertje. Met de Roemeense jongeren duurt dit iets langer. Na een half uur kwamen we aan bij het terrein waar de strijd om het winnen van een sleutelhangerklomp begon. In drie groepen van vijf gingen wij uiteen. Het parcours bestond uit 10 holes met ieder een boeren-attribuut. Dit varieerde van een melkbus tot een kruiwagen. Het maximaal aantal slagen per hole was 13 keer. Deze score is toch zeker een paar keer behaald. Uiteindelijk bleek één groep het sterkst en was de grote winnaar van de sleutelhangerklomp. Met veel voldoening begonnen we aan onze terugreis naar Hengelo. Wederom werd deze fietstocht in een half uur voltooid. 
Na de vrije middaginvulling ging iedereen weer uit elkaar, want ’s avonds werd er traditiegetrouw gegeten in de gastgezinnen. Daarna heeft de groep zich weer herenigd om onder het genot van een drankje de beleefde avonturen nog eens grondig te evalueren.
We willen graag alle digitale briefschrijvers heel hartelijk bedanken voor hun overweldigende berichten en steunbetuigingen via jwrhengelo@gmail.com. Helemaal fantastisch! Met smart wachten wij op nog veel meer digitale post!
Auf Wiederschnitzel”
Voor meer verslagen kijk op www.jwrhengelo.nl weblog

Voor foto's van de kerkdienst zie het fotoalbum.