Uitwisseling 2015 (2)

Van 8-15 augustus Roemeense jongeren te gast in Hengelo! 
Van zaterdag 8 augustus tot zaterdag 15 augustus is een groepje Roemeense jongeren samen met dominee Bartha en zijn vrouw te gast bij ons in Hengelo. Ook nog twee andere volwassenen waaronder de koster komen mee. 
Zij worden allen ondergebracht bij leden van de Jongeren Werkgroep Roemenië. Er is voor die dagen een heel programma opgezet. Belangrijk vinden we dat de jongeren zien dat ook de jongeren hier hard werken om geld te verdienen voor een reis naar Roemenië en daar te werken. Belangrijk vinden we dat de jongeren hier ‘stages’ lopen op verschillende plekken en die ervaringen mee nemen in hun eigen leven. Het programma voor die week ziet er als volgt uit: 
De aankomst dag blijft een beetje rustig vooral omdat zij dan al om 4.00 uur van huis vertrokken zijn. Die dag wordt Hengelo verkend en misschien al her en der een bezoekje afgelegd. 
Op zondag 9 augustus komen wij allen naar de kerk en zal er een speciale dienst zijn die voorbereid is samen met de jongeren van de JWR. Na de dienst zullen we met zijn allen in en hopelijk (als het weer het toelaat) ook buiten de kerk de lunch gebruiken. Iedereen is hier van harte voor uitgenodigd! Wij hopen dat veel mensen die de inzet en activiteiten van de Jongeren Werkgroep Roemenië een warm hart toedragen, aanwezig zullen zijn. Verder wordt die dag in de gezinnen doorgebracht.
Maandag en dinsdag zijn de stagedagen voor de jongeren. Wij hebben geprobeerd voor alle jongeren een passende stageplek te vinden, hier en daar was dit moeilijk omdat het ook bouwvakvakantie is. Stageplekken die nu al bekend zijn zijn Gouden Leeuw Zelhem (zorg), tuinbedrijf Bosman, kinderboerderij Feltsigt, Puur Natuur, tandarts Donker, tijdschrift/redactie Naobers en de Gelderlander. Ook gaan we met de jongeren een middag naar de Bleijke en zal er een bezoek worden gebracht aan Fatima. In Nederland zijn zonder een bezoek aan Amsterdam kan natuurlijk niet. 
Vrijdagmiddag 14 augustus wordt er vanaf 16.00 uur een autowasactie gehouden. Zet dit vast in uw agenda, tussen 16.00 en 20.00 kunt u uw auto laten wassen bij Garage Wassink! Komt allen, zodat de Roemeense jongeren veel werk hebben! Ze krijgen natuurlijk hulp van ons dus dat moet in een supertempo gaan.
Na de afscheids BBQ vliegen ze dan zaterdag weer terug naar huis.
Graag tot ziens, namens de JWR, Anneke Cornelissen en Christien Ferrari.