Gekleurde papiertjes.

De kerstbomen en versieringen zijn weer uit huis. Alles weer “gewoon”. Iedereen weer aan het werk en naar school. Sommigen zullen het jammer vinden en zouden de gezelligheid en ontspanning van voorbije weken nog wel even willen vasthouden. Anderen halen opgelucht adem. Het verdriet, het gemis, het alleen-zijn werd alleen maar geaccentueerd rond die zogenaamde feestdagen…… 
Nu is het winter. De dagen worden maar mondjesmaat langer. Wie of wat geeft jouw dagen nu kleur? Goed om daar aandacht voor te hebben. Het zit vaak in die gewone, eenvoudige dingen. Dingen die ons toevallen, dingen die je plots kunnen opvallen, als je er oog voor hebt. Het is nog januari, dus nog niet te laat om je lijstje met goede voornemens aan te vullen of op te pakken. Ik persoonlijk had niet zo’n lijstje. Maar kreeg zomaar een goed idee voor het nieuwe jaar in de schoot geworpen. Een tip via Facebook: neem een grote glazen pot. En een stapel kleine gekleurde papiertjes. Schrijf elke week één goede ervaring, lichtpuntje of iets wat je blij maakte op zo’n papiertje en doe het in de pot…… En ja, aan het eind van het jaar…..! 
Over kleurrijke papiertjes gesproken. Diverse kleurrijke kerstkaarten mocht ik ook dit jaar weer vanuit de gemeente ontvangen – en van sommigen ook een attentie. Op deze plaats: heel hartelijk dank daarvoor. Mijn wens voor u en jullie allen is, dat 2017 een jaar vol kleur en licht mag zijn en dat wij samen als gemeente kleur en licht mogen brengen in onze omgeving!
Met een hartelijke groet,
Aleida Blanken.