Postzegels brengen veel op

Graag wil ik de postzegel- en kaartenactie nog eens onder de aandacht brengen. Verzamelde postzegels en  prentbriefkaarten komen ten goede aan de zending. De ingezamelde postzegels worden verhandeld, Nederlandse postzegels die hier weinig waarde hebben, brengen in het buitenland meer op.
Er zijn veel mensen die kaarten verzamelen, daarbij gaat het om bepaalde onderwerpen zoals kerken of molens of kaarten van een bepaalde streek. De miljoenen kaarten die per jaar binnenkomen worden hierop gesorteerd. De kaarten worden rechtstreeks aan belangstellenden verkocht. Veel vrijwilligers verzetten enorm veel werk om alles te sorteren. De opbrengst van de postzegels en kaarten is ruim 35.000 euro per jaar!!
De gebruikte onbeschadigde postzegels en kaarten kunt u kwijt in dozen die staan in: Ons Huis, De Bleijke, de Goede Herder Kapel en op de scholen in Varssel, Bekveld en de Piersonschool. Ook geboortekaartjes zijn welkom.
Denkt u ook nog eens aan de zendingsbussen die bij de uitgang van de kerk hangen?
En elke tweede zondag van de maand brandt de Amnesty International-kaars; voor 1 euro koopt u een brief en steunt u een gevangene, waar ook ter wereld.
Hartelijke groeten, ook namens de andere leden van de ZWO-groep,
Jeanette Hebbink.