ZWO-nieuws december 2017

Zoals u wellicht weet zorgt de ZWO elke derde zondag van de maand ervoor dat er Amnesty brieven ter beschikking zijn in de Remigiuskerk. Er zijn er altijd twee verschillende waarvoor Amnesty op dat moment wereldwijd aandacht vraagt. In december werd o.a. onderstaande brief aangeboden.

RSVP India: Dalit activist vast zonder proces.
De Indiase Chandrasekhar Azad komt op voor de rechten van de Dalits; achtergestelde kastenlozen of onaanraakbaren van India. Hij zit sinds begin november vast zonder aanklacht of proces.
De prominente activist Chandrasekhar Azad werd eerder op 8 juni 2017 opgepakt. De politie beweert dat hij zou hebben aangezet tot geweld tegen leden van hogere kasten. Aanleiding was de moord op twee Dalit-mannen.
Azad zat vier maanden vast. Een dag nadat hij op borgtocht vrijkwam, op 3 november, werd hij opnieuw opgepakt en in administratieve detentie geplaatst. Dit betekent dat de autoriteiten hem een jaar kunnen vasthouden zonder aanklacht of proces. Volgens de rechter die de borgtocht toekende was de zaak tegen Azad politiek gemotiveerd.
Kijkt u vooral eens op de site van Amnesty: www.amnesty.nl.