De Roep van de Camino 6 april 2017

Niet alleen uit Hengelo, maar o.a. ook uit Vierakker, Zutphen, Steenderen en Wichmond waren mensen gekomen voor de lezing van Frida Meints over “De Roep van de Camino” 
Ds. Aleida Blanken opende de avond, waar 60! mensen aanwezig waren.
Zij genoten van de boeiende manier waarop Frida vertelde, van de vele foto’s en enkele filmpjes waarmee ze, geassisteerd door haar man Albert, haar verhaal toelichtte.
Ook de attributen, de fotoboeken met o.a. de vele schoenen, de prachtige natuur waren zeker de moeite waard!
Maar het waren vooral de verhalen en belevenissen van de mensen die elkaar ontmoetten in de herbergen, onderweg, die de avond zo boeiend en indrukwekkend maakten.
Het ging letterlijk en figuurlijk over De Bron, De Levensweg, Jezelf tegenkomen……
Ieder mens heeft zijn/ haar rugzak(je) te dragen en door ingrijpende gebeurtenissen kom je op kruispunten in je leven die om een keuze vragen. 
Keuzes die je verdere leven en levenshouding bepalen…
Het verliezen van je partner, je werk, maar ook een scheiding kan bijvoorbeeld een reden zijn om (een deel van) de route naar Santiago de Compostela te lopen. 
Die Pelgrimage kan je dichter bij jezelf brengen, maar het is afzien: het weer is soms koud en nat en toch moet je verder……. de Jacobsschelp volgend……
Het landschap, zeker langs de kust, is er 1 van klimmen en dalen, steeds maar weer en je moet door, hopend dat er plaats is in de volgende herberg……..
Indrukwekkende momenten, ontmoetingen maakten deze Pelgrimage voor Frida (en Albert) en aanwezigen die de tocht zelf (deels) liepen tot een verrijking van hun leven!
Hoe mooi was het dat Frida ons daar op 6 april jl. deelgenoot van maakte door haar persoonlijke verhaal.
Ds. Aleida Blanken sloot de avond af met een toepasselijke Ierse zegen, nadat ze gewezen had op de intekenlijst voor de “pelgrimstocht” van 11 mei a.s. (Zie hiervoor elders in deze Klokgeluiden). 
Op weg naar huis kregen iedereen een Espritkaart met pelgrimagetekst mee, symbolisch voorzien van een Lindeboom/Labyrintstempel als teken van: “u was aanwezig” ……. 
Bedankt Frida, het was een waardevolle avond op 6 april in “Ons Huis”: Een avond vol van Inspiratie en Ontmoeting!
En: goede reis en behouden terugkeer van je komende tocht als herbergierster, pelgrim en wandelaar…
Zie ook: www.l’Esprit du Chemin.org.
Gerrie Vos-Hiddink.