Mei 2017

Zeg het met bloemen.
Wordt u ook zo vrolijk van de prachtige bloemen in de tuinen, de weilanden en de vrije natuur en geven ze u ook weer hernieuwde energie? Al die frisse kleuren en geuren van het voorjaar. Ik heb steeds de behoefte om ze digitaal vast te leggen, zodat ik er vaker van kan genieten.
Bloemen spelen binnen onze kerk een belangrijke rol. Elke week staan er twee bosjes klaar die als groet van de gemeente weggebracht worden. Heeft u zich al eens afgevraagd hoe deze voor in de kerk komen? 
In de veertigdagentijd hebben de liturgische schikkers de daad bij het woord gevoegd. Elke week was het een verrassing wat ze ervan gemaakt hadden. Wellicht hebt u zich ook weleens afgevraagd hoe deze schikking tot stand komt en wie daarachter zitten? Het is een bijzondere gave als je op deze manier kunt verbeelden. Laat ik, om het compleet te maken, niet de schikkingen tijdens de vespers vergeten. Ook die waren dit jaar weer de moeite waard. 
U heeft natuurlijk al gelezen hoe het zo gekomen is, dat het blad Klokgeluiden er anders uitziet. Wat u vast is opgevallen is het kleurgebruik. Wat prachtig dat onze kleurrijke gemeente nu ook een kleurrijk clubblad heeft gekregen. Ik hoop dat we er nog lang van mogen genieten. 
Albert Visscher.