Door de stilte gegrepen 22 februari 2018

Vanavond kan de lezing door pastoor Scheve over de kloosterorden door omstandigheden helaas niet doorgaan.
De werkgroep Inspiratie & Ontmoeting wil proberen dit op een later tijdstip opnieuw aan te bieden.



Ontstaan en spiritualiteit van kloosterorden.
Steeds meer mensen bezoeken tegenwoordig een klooster of abdij: even een aantal dagen leven met de broeders en zusters van één of andere orde. 
Wat opvalt is de enorme regelmaat waarin de broeders of zusters leven. Leven van het ene gebedsmoment naar het volgende. Met bewondering en in verwondering kan men gesprekken voeren met hen en daardoor geïnspireerd raken.
Vele kloosters en abdijen bieden retraites aan. In de stilte van de omgeving je laten raken. Maar ook velen gaan even echt alleen de stilte opzoeken.
Hoe komt het toch dat er nog steeds mensen zijn die de levenskeuze maken om in te treden? Ondanks dat het een zeer persoonlijke keuze is, worden mannen en vrouwen geraakt door een bepaalde spiritualiteit die de orde uitstraalt. Je hoort dan ook dat zij daar dan eindelijk een ‘thuis’ hebben gevonden.
Hoe zijn verschillende kloosterordes ontstaan? Ik neem u in inleiding en gesprek mee door de geschiedenis van woestijnvaders, orde-stichters en de ontwikkeling van spiritualiteit. We horen namen als Benedictus en Franciscus… 
Misschien raakt u geboeid om vervolgens ook een keer een abdij of klooster te bezoeken.
Inleider: Pastoor Harry Scheve.
Tijd: 19.30 – 22.00 uur.
Plaats: Ons Huis.