Opbrengst inzamelingsactie 2016

Al jaren zamelen we gezamenlijk op verschillende punten in het dorp ansichtkaarten, geboortekaartjes en postzegels in. Ook kunnen oude mobieltjes en cartridges ingeleverd worden. Dit alles gaat naar Kerk in Actie.
In 2016 hebben veel mensen met hartstocht, tijd en aandacht zich ingezet voor de inzamelingsactie van Kerk in Actie/GZB (Gereformeerde Zendingsbond). En alle moeite is niet voor niets geweest. De  verkopers hebben voor € 41.289,00 verkocht aan verzamelaars en handelaren. Een recordopbrengst voor partners van Kerk in Actie en GZB. 

Wat gebeurt er eigenlijk met uw ingeleverde materiaal waardoor het zoveel opbrengt? Het begint thuis, waar u of een gemeentelid dit materiaal in de betreffende bussen doet. Willemien Stoltenborg brengt dit namens de ZWO commissie vervolgens naar één van de regionale inleverpunten. Van daaruit gaan de dozen naar het landelijk dienstencentrum in Utrecht, naar Kerk in Actie, om vervolgens door de coördinatoren verder uitgezocht te worden. De drie hoofdcoördinatoren – de familie Boer uit Nieuwerbrug en dhr. Elsinga uit Woudenberg voor de ansichtkaarten en de familie Ten Wolde uit Hattem voor de postzegels – halen het materiaal op en sorteren alles bij hen thuis. Bij de ansichtkaarten worden eerst de waardeloze dubbele kaarten eruit gehaald. Die gaan naar het oud papier en leveren voor ons niets op (tip: doet u die zelf bij het oud papier, dat scheelt veel gesjouw). Vervolgens wordt alles gesorteerd en klaargemaakt voor verkoop op beurzen of marktplaats.
Hartelijk dank voor uw inspanning.