ZWO nieuws februari 2018

Thema.
Dit jaar is het thema van de 40-dagentijd “Onvoorwaardelijke Liefde”.
Een moeder zal haar kind altijd beschermen. Of ze nu in Syrië de verschrikkelijke burgeroorlog probeert te overleven, in een dorp in Oeganda voor een veilig thuis zorgt of in Nederland de eindjes aan elkaar knoopt. Als moeder wil je maar één ding voor je kind: een veilige plek om op te groeien en te spelen. Hoop op een goede toekomst. En wat er ook gebeurt, je geeft niet op.
Wij staan stil bij moeders, vaders, verzorgers én grootouders in alle delen van de wereld die de ruggengraat van de samenleving vormen. Door hun inzet krijgen hun kinderen én hun gemeenschap nieuwe hoop en kracht. Wij ondersteunen hen, zodat zij moedig door kunnen gaan. Elke week zal er een folder uitgedeeld worden met informatie over het project van die week.
Er staan in totaal vijf landen centraal en we maken kennis met moeders uit Nederland, Indonesië, India, Libanon en Oeganda.
De tweede zondag in de 40-dagentijd wordt een bijzondere dienst. In deze dienst vragen wij de aandacht voor het project Simba en Stichting Vrienden Sengerma Hospital in Tanzania. Er zal een Combo meewerken en er wordt uitgelegd waar deze stichting voor staat. Zie ook het vorige item.

Afscheid.
We hebben afscheid genomen van Gezien Denkers, ze heeft zich vele jaren ingezet en we willen haar hiervoor nogmaals hartelijk bedanken.