Plukken en genieten 22 mei 2014.

Het seizoen I&O zit er alweer bijna op! Elke maand, of zelfs iets vaker, een boeiende, leerzame of inspirerende avond om mee verder te kunnen. We begonnen in oktober met Tibet, de prachtige fototentoonstelling in de Remigiuskerk van de hand van Eveline van der Putte. Zij maakte ook veel indruk als vertelster. Halverwege het seizoen beleefden we getalsmatig een hoogtepunt met ruim tachtig bezoekers op de forumavond rond dementie.
In mei sluiten we het seizoen feestelijk en kleurrijk af in de Kruudhof in Halle. Op donderdag 22 mei zijn alle belangstellenden welkom voor deze excursie. De Kruudhof is een hele grote moestuin, met groenten, fruit, bloemen en kruiden. Alles wordt biologisch geteeld. Zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen, maar met respect voor de aarde en het leefmilieu. Het bijzondere van de Kruudhof is dat men lid kan worden van de De Kruudhof. Daardoor wordt de moestuin als het ware een deel van de mensen zelf. Zo vaak als men wil kan men de tuin bezoeken en ervan genieten. Bovendien kan men zelf uit de tuin oogsten, wat men nodig heeft. Dat kunnen bijvoorbeeld groenten zijn, maar ook aardappelen, klein fruit en bloemen. 
Als bezoekers krijgen wij een rondleiding over de tuin en uitleg over het idee achter de tuin. Vanuit Hengelo Gld. gaan wij, bij goed weer, op de fiets. Er kan op verzoek ook autovervoer worden geregeld. Vertrek bij Ons Huis 18.30 uur, terugkomst plm. 21.30 uur. Eigen bijdrage: € 5,00 p.p. Graag aanmelden vóór 15 mei bij Ted Willems, g.willems9@chello.nl, tel. 0575-461982 of  Aleida Blanken, amh.blanken@hetnet.nl, tel. 0575-461224.