Verslag Motortoer 5 juni 2017.

Overal kom je mensen tegen die motorrijden. Zo ook in de Raad van Kerken, het overlegorgaan voor samenwerking tussen de protestantse gemeente en de vrijzinnige en katholieke geloofsgemeenschappen in Hengelo. “Dan kunnen we ook wel een keer oecumenisch gaan motorrijden!” Het begon met een geintje, maar het is inmiddels een traditie geworden. 
Voor de 9e keer al werd op Tweede Pinksterdag een oecumenische motortoer verreden. Het concept: lekker toeren met passende bestemming, oecumenische ontmoetingen en bijdragen aan een goed doel om ook anderen in ons plezier te laten delen. 
Ditmaal ging de rit over de Veluwe. Met 19 personen, 12 motoren en 1 auto, werd een schitterende rit verreden door prachtige natuur. Allereerst werd Radio Kootwijk aangedaan, voormalig zenderpark. Een stukje vaderlandse geschiedenis! In de eerste helft van de 20e eeuw vormde dit een belangrijke communicatieverbinding tussen Nederland en Nederlands Indie. We zien een gebouw van gewapend beton, waarin een sfinx is te herkennen. Het heeft als bijnaam ‘de kathedraal’ en is nu in gebruik voor exposities, voorstellingen e.d. 
Na een smakelijke picknick voert de route naar de grote zandverstuiving van Kootwijker Zand om vanaf de nieuwe 12 meter hoge stalen uitkijktoren te genieten van een spectaculair uitzicht over bos, heide en zandvlakte.  
Verder naar Harskamp voor de eigenlijke bestemming en het ‘goede doel’: de Passiflorahoeve. Een zeer toepasselijke naam, als we bedenken hoe de beheerder en eigenaar zijn passie laat bloeien. Het woord ‘passie’ doet denken aan zijn doorgemaakte psychische ziekte, maar ook aan het enthousiasme voor zijn hobby. De voormalig loodgieter heeft samen met zijn vrouw de laatste jaren stukje bij beetje een zorgboerderij opgezet om als ervaringsdeskundige mensen te helpen die psychische problemen hebben. Wekelijks vinden ruim 30 mensen een dagbesteding in de plantenkwekerij en vlindertuin met meer dan 150 soorten Europese en tropische vlinders. 
We lopen tussen de vlinders door, ontdekken vlindereitjes, zien rupsen, poppen en cocons. Geweldig om te zien en met een indrukwekkende achtergrond! 
Via mooie weggetjes rijden we weer terug naar Hengelo. 
Het weer was optimaal (wat hebben we het getroffen!), de stemming was prima, de motoren liepen als zonnetjes, de route was fantastisch, de voorrijder hield de groep keurig bij elkaar in het drukke pinksterverkeer, de lunch was overheerlijk en de fouragewagen deed uitstekend dienst. Dank aan allen voor de organisatie! Het was een zeer geslaagde dag! Op naar het tweede lustrum.

Zie ook het fotoalbum.