Uitwisseling 2015

Na zeven opeenvolgende jaren met een groep jongeren naar Roemenië te zijn geweest, draait de JWR deze zomer de rollen om. Zij biedt tien Roemeense jongeren de kans om naar Nederland te komen om tien dagen mee te draaien in de Nederlandse samenleving. Het tiental is door de JWR uitgekozen vanwege hun inzet de afgelopen jaren wanneer de JWR in Roemenië aan het werk was. Het doel is de Roemeense jongeren te laten zien dat er zowel overeenkomsten als verschillen zijn tussen de Roemeense en Nederlandse samenleving. Het zou fantastisch zijn als de jongeren hier positieve inzichten krijgen, die mee terug nemen naar Roemenië en er een verschil mee kunnen maken. 
De jongeren zullen enkele dagen meelopen bij Nederlandse bedrijven en instanties om te zien hoe Nederlandse jongeren hun centen verdienen. U kunt hierbij denken aan meelopen met iemand in een verpleeghuis, tandartspraktijk of installatiebedrijf. Ook zullen de Roemeense en Nederlandse jongeren op 15 augustus gezamenlijk de vertrouwde autowasactie houden bij autobedrijf Wassink. De kerkdienst van 9 augustus wordt mede door de JWR voorbereid en zal geheel in het teken staan van de verbondenheid van de JWR met Roemenië. 
De Roemeense jongeren zullen in Nederland in gastgezinnen verblijven. De JWR draagt de kosten van de reis en de onvermijdbare bijkomende kosten in Nederland. Financiële bijdrages zijn daarom van harte welkom. Zie ook www.jwrhengelo.nl.