‘Eindelijk Thuis’ van Henri Nouwen 10 maart 2016.

Op deze donderdagavond houdt Anita Knipping een lezing waarin het boek ‘Eindelijk Thuis’ van Henri Nouwen centraal staat. In dit zeer persoonlijke boek beschrijft Nouwen hoe hij op een bepaald moment in zijn leven diep geraakt wordt door ‘de terugkeer van de verloren zoon’, het doek van Rembrandt naar de parabel van Jezus over de verloren zoon (Luc. 15:11-32). Aan de hand van dit beroemde schilderij geeft Nouwen zijn geestelijk omvormingsproces weer. Van intellectueel man (priester/hoogleraar) voelt hij zich geroepen voortaan de weg van het hart te gaan en God, het Hogere, werkelijk in zijn leven toe te laten. Hij overstijgt menselijke gevoelens als minderwaardigheid, ontevredenheid en trots door met de ogen van God naar zichzelf te leren kijken en zich bemind te weten. Nouwen stelt zich open om de liefde (die hij voelt) door zich heen te laten stromen: “Ware vreugde is welkom heten en liefhebben van hen die gewond zijn”. Dit kan soms echter ook als een eenzame weg aanvoelen.
In deze lezing kunnen wij aan de hand van de thema’s in het boek ontdekken wat onszelf belemmert om innerlijk vrij te zijn en herkennen we lagen van spiritualiteit in onszelf; we ervaren waar we ons dicht bij God weten en zijn liefde kunnen voelen. De avond biedt ruimte voor innerlijke verdieping en ontmoeting (met elkaar).
Anita Knipping is geestelijk begeleider, afgestudeerd aan het Titus Brandsma Instituut Nijmegen. Daarnaast is zij lichaamsgericht therapeut en maatschappelijk werkster bij de reclassering. Zij is als voorganger verbonden aan de Walburgiskerk Arnhem en geeft diverse verdiepingsbijeenkomsten- en cursussen.
Tijd: 20.00 – 22.00 uur.
Plaats: Ons Huis.