Sinterkerst 2017 bij Schoef Maor An

De maand december stond in het teken van feest bij Schoef Maor An. Op 5 december waren er 36 “anschoevers” die gezellig bij elkaar kwamen. Kerkstraat 15 was prachtig in Sinterklaassfeer gebracht. Met een warm glaasje appelsap en een paar lekkere hapjes begon de maaltijd. Het hoofdgerecht was groen erwtjes met worteltjes en patat met een gehakt balletje en/of kippootje. Met een aangeklede koffie met Sintlekkernijen werd het diner afgesloten. Op het hoogtepunt van de avond kregen we warempel nog bezoek van de Goedheiligman zelf. Voor allen had hij een praatje en een cadeautje. Iedereen was zo overweldigd door dit hoge bezoek dat er geen enkele foto is van dit heugelijke moment!
Maar hier mee waren de festiviteiten van Schoef Maor An nog niet afgelopen. Tijdens de Winterse Pleinenmarkt was Schoef Maor An ook geopend. De vrijwilligsters speelden het spel ook mee en waren gestoken in keukenmeisjes kostuum.Zo'n 140 mensen wisten de weg naar Schoef Maor An te vinden. Helemaal opgegaan zijn:
18 liter bonensoep,
32 liter erwtensoep,
5 liter pompoensoep,
18 liter vla 
en 2,5 liter compote.
Fijn dat zoveel mensen de weg naar Kerkstraat 15 wisten te vinden! Van dit moment is er wel een foto, namelijk van de keukenmeisjes en genomen op het moment dat de schorten nog schoon waren.
De vrijwilligers van Schoef Maor An hopen u in 2018 weer te treffen bij de Schoef Maor An maaltijden.