Zondag 29 januari 2017 Remigiuskerk

Eerste collecte: Stichting Vluchteling.
Wereldwijd één van de grootste en meest ervaren noodhulporganisaties. Stichting Vluchteling en het IRC werkten al meer dan dertig jaar samen bij heel veel crises. Samen zijn we nu actief in bijna vijftig landen, in vooral Afrika, Azië en het Midden-Oosten. Door de nieuwe verbintenis kan Stichting Vluchteling nog meer, sneller en beter hulp verlenen aan de mensen waar we voor staan: vluchtelingen en ontheemden. Zie ook www.vluchteling.nl.

Tweede collecte: plaatselijk kerkenwerk.
Bijvoorbeeld het jeugd- en jongerenwerk. Binnen onze gemeente functioneert de jeugdraad als overkoepelend orgaan voor het jeugd- en jongerenwerk. Het is belangrijk om de jongeren te bereiken, met hen in gesprek te komen, te luisteren naar hun vragen op het gebied van kerk en samenleving. Wat kan de kerk voor jongeren van deze tijd betekenen? Voorbeelden zijn de krabbeldiensten, op- en overstapdiensten, de kindernevendiensten en de jeugdsoos.

Uitgangscollecte: Missionair Werk en Kerkgroei.

In Kanaleneiland in Utrecht, een wijk waar driekwart van de bevolking bestaat uit niet-westerse allochtonen, houdt De Haven, pioniersplek van de Protestantse Kerk, iedere zondagmiddag “koffiehuis”. Eens per maand is er een gratis “havenmaaltijd”. Ds. Marius van Duijn: “We willen niet de wijk in de kerk brengen, maar kerk in de wijk zijn. Daarom komen we liever thuis bij elkaar dan in de kerk. Onze focus ligt op contact leggen met mensen. Sommigen helpen buren met boodschappen, geven taalcursussen of springen bij op een van de kinderclubs. Deze collecte maakt pioniersplekken als De Haven, waar bevlogen mensen zoeken naar nieuwe vormen van christen zijn in hun eigen omgeving, mogelijk. Zie ook www.protestantsekerk.nl.