19-02-2018 16:21

World Peace Flame

Een jaar geleden heeft een aantal vrouwen uit Hengelo het initiatief genomen voor het plaatsen van een Wereld Vredes Vlam (WPF) in gemeente Bronckhorst. Inmiddels is Stichting WPFBronckhorst opgericht, de website is in de lucht (www.wpfbronckhorst.nl) en er worden fondsen geworven voor de aanschaf en de plaatsing van een Vredeslantaarn in de dorpskern van Hengelo.


 
Hoe is de World Peace Flame ontstaan?
In 1999 werden op de vijf continenten zeven vlammen ontstoken door vredesmakers. Deze vlammen zijn daarna brandend, in speciale containers, overgebracht naar Wales. Daar werden zij verenigd tot één grote symbolische World Peace Flame (WPF). Vanaf deze plek in Wales wordt de vlam via burgerinitiatieven wereldwijd aan elkaar doorgegeven. De World Peace Flame brandt al voor het Vredespaleis in Den Haag, in Cadzand, Venlo, Nijmegen en Enschede en Oosterbeek, maar ook in India, Amerika, Engeland, Australië. Ook bij het National Civil Rights Museum (Martin Luther King) in Memphis staat een WPF vredesmonument. De vlam is aangeboden aan politieke en spirituele wereldleiders als Nelson Mandela en Desmond Tutu. Talloze wereldleiders ondersteunen de verspreiding van dit initiatief. Wereldwijd branden er al duizenden kleinere vlammen in scholen, bij bedrijven, in ziekenhuizen en bij particulieren thuis. Inmiddels is in ieder afzonderlijk land ter wereld een World Peace Flame aangestoken. Deze vlammen blijken bij te dragen aan het gesprek over vrede en maakt dat je je bewust wordt dat vrede niet iets vanzelfsprekends is.
Om deze vlam te kunnen plaatsen zijn wij in Hengelo met diverse acties bezig. Eén van de acties is dat wij vredeskaarsen verkopen. Zo’n vredeskaars is een welkome aanvulling in de komende decembermaand. Wat dacht u van een feestelijk gedekte kersttafel met een vredeskaars in het midden? Ook kunt in de decembermaand uw vrienden en familie een vredeskaars(je) cadeau doen. Zeker in deze adventstijd, is een adventskrans met vredeskaarsen een mooi gebaar. Aan het einde van de dienst van 27 november zullen wij in de hal van de kerk staan om u daar een paar voorbeelden van adventskransen te laten zien. U kunt daar dan ook de kaarsen kopen, waarmee u tevens laat zien dat u dit initiatief wilt ondersteunen. De volledige opbrengst gaat naar de aanschaf van de vredeslantaarn voor Hengelo.
Wilt u meer informatie, zie de website: wpfbronckhorst.nl. U ondersteunt ons toch ook? Vast heel hartelijk dank!
Namens bestuur en werkgroep WPFBronckhorst - Hengelo,
Betsy van den Berg, Riet Harmsen, Truus Teunissen en Toos Bijenhof.